Job Halkes
Job Halkes Binnenland 10 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Raadslid Rotterdam haalt uit naar scootertuig

Raadslid Bart-Joost van Rij van Leefbaar Rotterdam heeft woensdag met zijn tas uitgehaald naar spugende en scheldende jongeren op een scooter. PowNed was daar bezig met een item over Aboutaleb en werd daarbij lastiggevallen door de twee jongens.

Kansenparels

Toen het raadslid dat zag, besloot hij in te grijpen. Op het moment dat de twee op de scooter langsreden, haalde hij uit met zijn tas. „Ik ben van Leefbaar Rotterdam en wij pikken dit niet”, zegt hij daarna in de camera van PowNed. „Ze verwachten geen tegenstand. In de deelgemeente Noord pakken we dat zo aan. We laten ons niet wegjagen. Deze gasten hebben hier niets te zoeken. Deze mannen moeten in de gevangenis.”

Inmiddels gaat het filmpje met de titel ‘Kansenparels van Aboutaleb’ viral op internet en is het al tienduizenden keren bekeken.

https://www.youtube.com/watch?v=oBFTIV_NqgU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.