Job Halkes
Job Halkes Binnenland 1 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Politie vond pistool onder terrarium met schorpioen

De politie Rotterdam heeft vorig jaar een pistool gevonden in een terrarium met een schorpioen erin. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb aan de gemeenteraad in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren.

De partij stelde de vragen naar aanleiding van het aantreffen van krokodillen in Amsterdam, die waren ingezet om drugsgeld te beschermen. Volgens de burgemeester is het de afgelopen vier jaar tien keer voorgekomen dat er bij huiszoekingen of een incident reptielen werden aangetroffen. Daarbij ging het onder meer om baardagamen, kaaimannen, slangen en exotische spinnen.

Het houden van gevaarlijke dieren is in Nederland niet verboden. Het hebben van bedreigde dieren wel. Rotterdam gaat wel onderzoek of het via de APV mogelijk is om het houden van gevaarlijke dieren aan banden te leggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie vond pistool onder terrarium met schorpioen
Sluiten