Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 jun 2016

Pianotrap Rotterdam Centraal erg in trek

Rotterdam is een mooie attractie rijker met de opening van de pianotrap op het metrostation van Rotterdam Centraal. Andere steden als Kopenhagen en Millaan gingen Rotterdam voor. Als de attractie aanslaat, dan sluit RET-directeur Pedro Peters niet uit dat meer trappen worden voorzien van toetsen. „Ik vind wel dat er nog een bordje boven de trap moet komen, zodat mensen weten dat het een pianotrap is.” Metro vroeg enkele traplopers naar hun mening.

‘Leuk dat we zo’n trap hier hebben’

Aniek (28) loopt een paar keer op en neer. „De trap lijkt niet helemaal goed te reageren, maar dat komt misschien door het water. Het idee is wel erg leuk. Ik zag de filmpjes uit andere steden en het is leuk dat we dit nu ook hier hebben. Daar nam 69 procent van de mensen de trap in plaats van de roltrap. Ik ga altijd al met de trap, maar nu nog meer via deze, denk ik. Normaal ga ik via de hal.”

‘Wil nog wel iets op de trap spelen’

Helmut (53) ziet wel een mooie verbinding met de stad. „Even verderop zit de muziekschool waar ook mijn dochter zit. Ik denk dat de studenten van die school wel met deze trap willen gaan in plaats van die in de hal. Maar het idee is ontzettend leuk. Ik moet alleen nog wel even wat feeling krijgen met de treden. Ik ga nog wel een keer proberen om Altijd is Kortjakje Ziek op de trap te spelen.”

‘Het is grappig om overheen te lopen’

Lina (17) en Jasmina (18) nemen de trap naar beneden. „Het is leuk dat Rotterdam allemaal van dit soort dingen doet. Zelf ben ik niet echt muzikaal, maar het is wel grappig om overheen te lopen”, aldus Lina, die denkt vaker de trap te gaan nemen. Bij Jasmina thuis staat een piano. „Maar ik ben geen trouwe speler, hoor. En als je echt iets wil spelen hier, moet je behoorlijk gaan springen van toets naar toets.”

‘Het werkt met sensoren aan de zijkant’

Paul (19) en Kitting (20) lopen ook een keertje op en neer. „Ik zag op internet dat het in andere steden werkt. Ik ga er wel voor omlopen, hoor”, aldus Kitting. Paul is vooral geïnteresseerd in de techniek. „Ik was benieuwd hoe het zou werken. Er zit niets onder de treden zelf, maar het werkt met sensoren aan de zijkant. Door de regen is de trap wel vies geworden. Hopelijk maken ze hem weer schoon.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pianotrap Rotterdam Centraal erg in trek
Sluiten