Job Halkes
Job Halkes Binnenland 23 jun 2016 / 17:00 uur

Parkeren straat Rotterdam duurder, garages goedkoper

Het Rotterdamse stadsbestuur gaat het parkeren in gemeentelijke parkeergarages in het centrum aantrekkelijker maken door het tarief met 70 cent per uur te verlagen. Daartegenover staat dat parkeren op straat in hartje stad 70 cent per uur duurder wordt.

Volgens verantwoordelijk Verkeerswethouder Pex Langenberg is zo’n maatregel nodig om mensen te verleiden hun heilige koe in de parkeergarage te stallen voor twee euro per uur. „Daar staat je auto immers droog en veilig.” De gemeente is bezig om het aantal parkeerplekken op straat terug te brengen. „En met een prijs van vier euro per uur op straat zijn we nog steeds goedkoper dan Amsterdam en Utrecht.”

Naast het aanpassen van de tarieven neemt de gemeente nog meer maatregelen. „In het weekend gaan we de P + R weer gratis maken, zodat dagjesmensen daar kunnen parkeren en doorreizen naar de stad”, aldus Langenberg. „Daarnaast komen we met een abonnement voor de P + R garages voor mensen die er door de weeks gebruik van maken. In plaats van 2 euro per dag kunnen zij een abonnement krijgen voor 30 euro per maand. Dat is ook makkelijker voor het declareren bij werkgevers.”

Meer flexibel

Ook gaat de bezoekregeling voor vergunninghouders op de schop. Nu is het verplicht om vijf uur af te nemen, maar dat wordt flexibel. Daarnaast kunnen bewoners van het centrum een voordelig parkeerabonnement afsluiten voor 70 euro per maand. „Nu is dat nog 221 euro”, aldus Langenberg. „Dan staat je auto droog en veilig en hoe je niet meer te zoeken naar een parkeerplek.”

Voor Nieuwjaardag, eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag gaat voortaan in de hele stad gelden dat parkeren gratis is op straat. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de plannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parkeren straat Rotterdam duurder, garages goedkoper
Sluiten