Job Halkes
Job Halkes Binnenland 20 jun 2016 / 17:15 uur

Overlastgever ongrijpbaar voor Rotterdamse politie

Agenten in het Oude Westen in Rotterdam zitten met de handen in het haar. Een Letse drugsverslaafde zorgt voor veel overlast, maar de politie kan de man niet oppakken en vastzetten. De man poept en plast onder meer in portieken.

Volgens wijkagent Fred Bravenboer op Twitter is de man al drie keer het land uitgezet. „Maar hij wordt door zijn ouders steeds op het vliegtuig gezet naar Nederland, dan zijn ze mooi van hem af. Geen oplossing tot nu.” De agenten zitten behoorlijk met de man in hun maag, zo valt te lezen in de serie tweets. „Zojuist samen met @M_Zwanenburg de aangehouden overlastgever MOETEN heenzenden. We kunnen helaas niks meer doen!”

De ernstig gestoorde man kan niet vast worden gezet, omdat de overtredingen daarvoor te licht zijn. Daarnaast kan hij een boete niet betalen. Vrijwillig wil hij zich niet laten opnemen en een zorgverzekering heeft hij niet. Pas na drie maanden kan de man weer worden uitgezet. Tot die tijd is de politie machteloos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overlastgever ongrijpbaar voor Rotterdamse politie
Sluiten