Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 7 jun 2016

Olympische sporters van de toekomst te zien in A’dam

Deze zomer draait natuurlijk om de spelen deze zomer in Rio de Janeiro, maarwie nu alvast kennis wil maken met onze Olympische sporters van de toekomst, kan vrijdag terecht in het Olympisch Stadion.

Dan strijden talentvolle schoolteams uit heel Nederland om de titel tijdens Olympic Moves. Onder andere Epke Zonderland is aanwezig om hen te begeleiden.

Stoppen met sporten

Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer.

Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten. Zij beleven plezier in het samen bewegen, sluiten nieuwe vriendschappen en raken geïnspireerd om te blijven sporten. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan jaarlijks meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen aan deelnemen, dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland.

14 sporten

In het Olympisch Stadion in Amsterdam gaan ruim 6000 middelbare scholieren uit heel Nederland de strijd met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen in 14 verschillende sporten, namelijk atletiek, badminton, floorball, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, streetdance, tennis, ultimate frisbee, veldloop, voetbal en volleybal. De deelnemers hebben zich via 85 regionale finales geplaatst voor deze eindstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Olympische sporters van de toekomst te zien in A’dam
Sluiten