Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 2 jun 2016 / 09:45 uur

Je daghap komt naar je toe deze zomer (in het park)

Tijdens het buitendiner, kwamen alle buren tezamen voor een voorproefje.

Proosters en squatters

Terwijl op nog geen vijf meter afstand een dozijn vrouwen puffend en steunend onder het toeziend oog van een strenge bootcamp-instructeur aan het squatten is, lijkt het plekje, ergens in het midden van het Vondelpark, een plaatje. Zo maar weggeslopen uit een sprookjesboek, al die vervelende overactief sportende en hijgende mensen eromheen even daargelaten. De zon schijnt, de tafels zijn gedekt in ruit en met boerenbont, de salades, quiches en bier/wijn staan te lonken: het Buuf Buitendiner kan beginnen.

Tot het randje

Buuf, sinds 2012 geliefd om haar betaalbare goede kaart en wijnen die je zelf naar hartenlust mag inschenken -lekker tot het randje mag best, we blijven Hollanders- heeft vanaf nu ook een picknickservice. Je mag een mand komen ophalen, maar als je wilt, wordt al je eten keurig in het park bezorgd, waar je ook zit en tot op de grasspriet nauwkeurig. Kijk wel uit voor honden die gegarandeerd kwijlend op de geur afkomen. „Wist je dat het Vondelpark ooit voor een gulden aan de gemeente is verkocht door de vrouw die het park als achtertuin had?” Gerry Keijzer en Rim Ederveen wonen aan de Rhijnvis Feithstraat en zitten boordevol mooie verhalen én interessante feitjes. „Haar enige wens was dat honden hier los mogen lopen en voetgangers altijd voorrang op fietsers hebben.”

Gerry en Rim zijn dol op elkaar, muziek en op Buuf, ,,weetje wat nou typisch Buuf is..?"

Kersje op appelmoes

Het duo deelt een grote liefde voor muziek (hún nummer: Nothing Else Matters) en komt graag bij het etablissement aan de Overtoom. Een zaak met een geheel eigen typische stijl, beaamt Rim die met zijn stoere looks wel wat weg heeft van The Fonz. Het lijkt op oma’s knusse huiskamer en „wat het kersje op de appelmoes voor Van der Valk is, is de puntpaprika op het bord voor Buuf.” Gerry en Rim herinneren zich nog goed wat er vóór 2012 in het pand zat. In willekeurige volgorde: een luxe Thai, een jazzclub en ‘iets duisters’, „toen stonden er geen voorraadpakken, maar hele andere dingen in de kelder…” Hebben ze van horen zeggen uiteraard, „we zijn nooit binnen geweest.”

Dj Kesh met zijn buufies Sya (r) -die de lekkerste eieren voor hem roert- en Luna

Dj Kesh

Het zou trouwens best kunnen dat je dit gezellige stel binnenkort achter Matthijs van Nieuwkerk ziet zitten, onze buurman werkt bij DWDD en we mogen wel eens mee.” Daar zijn buren tenslotte ook voor. Gerry heeft onlangs Ali B. daar nog geknuffeld -,,hij kan héérlijk knuffelen”-, dezelfde Ali als met wie Buufs buurman/jongen Rakesh laatst nog in de studio heeft gezeten. Kesh is dj bij AmsterdamSoundSystem, „en dan heb je echt geen tijd om te koken, hoor.” Hij is dan ook vaste klant bij Buuf, waar kok Sya voor hem ‘de lekkerste roerei van Amsterdam’ roert. „Weet je wat het is”, en Kesh kijkt ineens een beetje serieus. „Je kunt koken met allerlei voeding en spullen enzo, maar bij Buuf koken ze met liefde.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je daghap komt naar je toe deze zomer (in het park)
Sluiten