Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 27 jun 2016 / 15:32 uur

‘Ik kreeg geen hap door mijn keel…’ INK Hotel wint

Jong Amsterdams hotel wint prijs en vierde het met elkaar en champagne.

View this post on Instagram

Because we won!!! #selfie #dutchhotelaward #inkhotelwinner2016

A post shared by INK Hotel Amsterdam – MGallery (@inkhotelamsterdam) on

Roze wolk

Dit hotel blies onlangs nog zijn eerste verjaardagskaarsje uit, maar heeft al wel mooi een vette prijs op zak: de Dutch Hotel Award, uitgereikt door Misset Horeca. Het INK Hotel Amsterdam liet alle andere hotels achter zich en mag zich in het illustere rijtje scharen bij onder meer het Pullitzer en het chique Noordwijkse Hotel Oranje. Het personeel is blij. Een understatement, want: „We zijn niet van die roze wolk af te krijgen!”

Hartkloppingen

INK’s Moreno Forte blikt terug op ‘een van de mooiste momenten van zijn leven’: de finale van de Dutch Hotel Awards in Den Haag. „In de bus op weg ernaartoe trokken we een fles champagne open om alvast in de feeststemming te komen.” En dat lukte, al kreeg team INK tijdens het diner voorafgaand aan de prijsuitreiking geen hap door de keel. De zenuwen gierden daar namelijk al doorheen. „Ik hoorde op een gegeven moment alleen nog maar mijn hartkloppingen…” Gelukkig miste Forte niet de zes magische woorden: En de winnaar is… INK Hotel. Want volgens de jury is het ’bij INK één groot team, van hoog tot laag, knap.’

Tweede huis

Hij krijgt er weer kippenvel van. „Sommigen van ons huilden, anderen sprongen in de lucht. Toen kon het feest pas echt beginnen.” De champagne vloeide rijkelijk, ze werden van alle kanten gefeliciteerd en in de hotellerie geen slechte verliezers: „de andere finalisten feestten gezellig mee.” Met nog een fles champagne onder de arm, stapten ze weer de bus in, op weg naar hun tweede huis. Vrijdag komt de jury naar het centraal gelegen hotel om de prijs te overhandigen en de enthousiaste INK-man wrijft zichzelf al in zijn handen, „dan is het echt helemaal officieel en daar moet natuurlijk wel weer op geproost worden, met champagne ja!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ik kreeg geen hap door mijn keel…’ INK Hotel wint
Sluiten