Job Halkes
Job Halkes Binnenland 6 jun 2016 / 08:45 uur

Herbert wacht acht dagen in tuin makelaar voor kavel

Acht dagen in de tuin van een makelaar kamperen, dan moet je wel heel graag willen. Aan de Oudedijk in Rotterdam zaten de afgelopen week een tiental mensen te wachten om een felbegeerd kavel te kunnen bemachtigen op het voormalige Leonidasterrein in Kralingen.

De eerste die zijn tentje opsloeg bij makelaar Langejan in de tuin, was Herbert van Sluys (65). „Ik was hier vorige week zondag om half tien”, vertelt hij. Zijn vader bouwde ooit ook een eigen huis in Kralingen en nu krijgt hij de kans om samen met zijn vriend een eigen stulpje neer te zetten. „Het was soms best pittig. We hebben flinke buien over ons heen gehad. Afgelopen zaterdag wilden we barbecueën, maar net op dat moment brak de hemel open.”

Toch is het volgens Van Sluys de moeite waard geweest, omdat je meteen een goede band opbouwt met je buren. „Het is heel leuk om dit project samen te ontwikkelen. En dit hele kamperen in de tuin zal ik van mijn leven niet vergeten.” Nu het kavel officieel in zijn bezit is, gaat hij snel om de tafel met een architect. „We hebben wel een idee hoe we het ongeveer willen hebben. Op internet hebben we veel dingen bekeken. Maar we willen snel aan de slag.”

Gaat saai worden

Makelaar Robert Langejan regelde voor de kampeerders onder meer een wc en wat te eten. „We hebben tien kavels beschikbaar en daarmee is nu alles verkocht.” Voor de stukken grond moest een bedrag van tussen de 125.000 en 250.000 euro worden neergeteld. Langejan gaat de gasten in zijn tuin wel missen. „Het zal wel saai worden, ja. Maar we hebben dit nu twee keer gedaan, dus volgende keer bedenken we wat anders.” Wethouder Ronald Schneider (Wonen) snapt wel waarom de kavels in trek zijn. „Het is een unieke plek vlakbij het centrum waar je zelf kunt bouwen.” Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat deze groep er iets moois van gaat maken.

En na al die dagen kamperen is het tijd om op te ruimen, weten ook Marieke en Falk. Zij stonden als tweede in de rij. „We zijn heel blij dat we de kavel hebben. Er is een goede vrije school op tien minuten fietsen. Je zit buiten de stad, maar alles is toch dichtbij en de kinderen kunnen er heerlijk spelen. Maar we gaan nu eerst naar huis om taart te eten en te feesten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Herbert wacht acht dagen in tuin makelaar voor kavel
Sluiten