Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 27 jun 2016 / 12:01 uur

Hardlopen door bijzondere locaties in Rotterdam

Hardlopen langs/door de Kunsthal, Museum Rotterdam, het Bouwcentrum en nog veel meer hoogtepunten in Rotterdam. Zondag 17 juli is de eerste editie van het hardloopevenement Urban Trail in de Maasstad. Het is een unieke manier om de stad te leren kennen en op (historische) plekken te komen waar je anders nooit komt.

„Het is in België ontstaan. Daar is het al een doorslaand succes. Zo deden er afgelopen keer in Antwerpen 10.000 deelnemers mee”, vertelt Ingrid Verheij, een van de organisatoren van de Urban Trail. „Omdat er in Nederland ook een markt is voor ‘fun runs’, zijn we er een poos terug in Groningen mee begonnen. Daar deden 2.000 mensen aan mee. Komend weekend is in Den Haag de NN Den Haag Urban Trail en 17 juli is dus de Rotterdam Urban Trail. Het past bij de trend dat mensen steeds meer met vitaliteit en bewegen bezig zijn.”

Rotterdam Centraal

De Rotterdam Urban Trail is niet zomaar een hardloopevenement. De deelnemers volgen een parcours van ongeveer 11 kilometer en gaan dan langs en door bijzondere locaties in Rotterdam. Verheij: „Het is uniek. We blijven niet buiten, maar gaan bij veel plekken naar binnen. Zo lopen we door het Bouwcentrum, gaan we bij club Bahn naar binnen en natuurlijk mag ook het Centraal Station niet ontbreken.” En zo zijn er nog veel meer plekken waar de hardlopers langskomen of zelfs naar binnen mogen. Onder meer: Kunsthal Rotterdam, de Stadhuistuin, Museum Rotterdam en de Koopgoot. De organisatie heeft tot nu toe 16 plekken bekend gemaakt. „Er komen nog een aantal bijzondere locaties bij, maar daar kan ik nog niets over zeggen.”

Het doel van de loop is om Rotterdam op een andere manier te leren kennen. „Het is een combinatie van sport, cultuur, architectuur en recreatie.”

Succes

Aan de eerste Rotterdamse Urban Trail kunnen 5.000 deelnemers meedoen. „We zitten nu tegen de 2.000 inschrijvingen aan. Er wordt heel enthousiast op gereageerd. Rotterdam is ook een echte hardloopstad. Daarbij is het toeristisch gezien steeds meer in trek. En gezien de reacties uit België en Groningen verwachten we dat het ook hier een succes gaat worden. Het is dan zeker de bedoeling om volgend jaar een tweede editie te houden.”

De Urban Trail begint zondag 17 juli in het Museum Park. Om alles soepel te laten verlopen starten niet alle deelnemers tegelijk. Om 9.30 uur is de eerste startronde. Na afloop staat er een ontbijtje klaar voor de deelnemers en krijgen de lopers een medaille. Inschrijven kan via: http://www.urbantrail-rotterdam.nl/lopers/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hardlopen door bijzondere locaties in Rotterdam
Sluiten