Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Facebook-oproep: laten we een kaars branden voor hen

Club NYX en Exit Café wilden iets doen na de schietpartij in Florida.

Kaarsje

Ze organiseren daarom maandagavond Amsterdam Lights a Candle for Orlando. „Laten we in vrede samenkomen en een kaarsje opsteken voor onze broers en zussen die zijn omgekomen in de verschrikkelijke tragedie die plaatsvond in nachtclub Pulse in Orlando”, staat in het Engels op hun aangemaakte Facebook-pagina, waarop steeds meer mensen op ‘aanwezig’ staan.

Krachtige boodschap

„Onze wereldwijde gemeenschap heeft prachtige zielen verloren in deze walgelijke daad van terrorisme.” Er wordt besloten met een krachtige boodschap: we zullen de wereld laten zien dat liefde altijd groter is dan haat. Iedereen –our LGBTQ family, friends and allies- zijn welkom vanaf 19:00 uur bij het Homomonument om met zijn allen een kaars op te steken.

Hij is present

Amsterdammer Bas van der Sande is in elk geval aanwezig. „Ik ben opgegroeid in een tijd waarin het voor mij makkelijk en normaal is om homoseksueel te zijn, waar ik nooit heb hoeven te vechten voor mijn rechten.” Toen hij zondag hoorde over de gebeurtenissen, overviel de normaal zo rustige jongen een plotseling gevoel van boosheid en hij krijgt een strijdlustige blik in zijn ogen, wanneer hij zijn verhaal vervolgt. „De laatste jaren verhardt de samenleving opnieuw, wereldwijd. Na dit drama in Orlando kan ik niet opnieuw niets doen, vandaar dat ik vanavond bij het homomonument zal staan om mijn steun te betuigen!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook-oproep: laten we een kaars branden voor hen
Sluiten