Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 22 jun 2016 / 07:13 uur

Enorme stroomstoring Amsterdam voorbij

Het was dinsdag op woensdagnacht extra donker in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. Duizenden huishoudens hadden last van een grote stroomstoring, dankzij een defect in een belangrijk schakelstation. De storing veroorzaakte drukte in de spits rondom Amsterdam.

Rond 08.00 uur was de stroomstoring, die ongeveer 25.000 huishoudens raakte, verholpen. Vanwege de stroomstoring zaten er verschillende mensen vast in liften, waarbij de brandweer in actie moest komen. Ook werd er vannacht extra politie ingezet om toezicht te houden in de getroffen gebieden. Een aantal inwoners leek de stroomstoring echter best gezellig te vinden.

https://twitter.com/i/status/745508280378654720

https://twitter.com/i/status/745507181181624320

Vergoeding

Omdat de stroom langer dan 4 uur is uitgevallen, hebben bewoners van het gebied recht op een vergoeding van minimaal 35 euro. Bewoners van het getroffen gebied hoeven echter niet massaal claims in te dienen: het bedrag wordt gewoon bij je energierekening verrekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Enorme stroomstoring Amsterdam voorbij
Sluiten