Job Halkes
Job Halkes Binnenland 14 jun 2016 / 12:03 uur

EK-sfeer proeven? Hier kun je in Rotterdam terecht

Ben je het voetbal kijken op je tv thuis helemaal zat? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om elders het EK voetbal te beleven. Want ondanks het ontbreken van Oranje, kan dat best gezellig zijn. Metro zet vijf locaties in Rotterdam voor je op een rij.

Panenka
Lekker met een groep vrienden kijken naar de wedstrijden kan bij de enige, echte sportbar van Rotterdam. Aan de Eendrachtsweg vind je Bar Panenka, waar je optimaal kunt genieten. Plof neer in een van de Chesterfieldbanken en kijk onder het genot van een drankje naar een van de schermen. Ook in de rust hoef je je niet te vervelen, want de muren hangen vol met de meest bijzondere sportitems. Tip van ons: bestel gegrilde kip!

Annabel
Huh? Voetbal in een poppodium? Dat klinkt vreemd, maar dat is het niet. Speciaal voor het EK voetbal zet Annabel een groot scherm neer waarop de wedstrijden worden uitgezonden. Een uur voor aanvang gaan de deuren open. En heb je een lege maag? Geen probleem, want voor en tijdens de wedstrijd kun je genieten van een maaltijd die past bij de spelende landen. De entree is gratis.

O’ Sheas
Voetbal kijken deed je vroeger in de pub, bijvoorbeeld O’ Sheas op de Lijnbaan. En nog steeds is het erg gezellig, zeker als Ierland, Noord-Ierland, Wales of Engeland speelt. Veel fans van die landen die in Nederland wonen en werken verzamelen zich daar en bouwen een echte EK-sfeer. Met livemuziek erbij is het in deze Ierse pub goed toeven. Probeer tijdens de wedstrijd ook eens een speciaalbier.

Encore
Een sportbar en restaurant in Amerikaanse stijl. Dat is kort samengevat Encore op de Posthoornstraat. Geniet van een heerlijke T-bonesteak of runderburger voordat je je aan de bar nestelt voor de wedstrijd. Dankzij de vele schermen hoef je geen moment te missen. Heeft je vriend of vriendin geen zin in voetbal? Dan kun je hier zo gaan zitten dat jij wel zicht hebt op de schermen en je medetafelgenoot kan genieten van de Wijnhaven.

Poolcafe Delfshaven
Tijdens de competitie is het Poolcafe Delfshaven een plek waar fans van Feyenoord, Sparta en Excelsior kunnen genieten van het voetbal. En tijdens het EK is dat niet anders, want op groot scherm zijn alle wedstrijden te volgen. In de rust en na de wedstrijd is er de gelegenheid om even te poolen. Je vindt het cafe aan de Aelbrechtskolk in Delfshaven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EK-sfeer proeven? Hier kun je in Rotterdam terecht
Sluiten