Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 2 jun 2016 / 17:08 uur

Eindelijk lekker plassen in het Vondelpark

Iedereen kent het wel: zit je net lekker te chillen in het Vondelpark, moet je plassen. Wat nu? Sommigen verkiezen de bosjes, anderen knijpen de billen samen en anderen druipen af naar huis. Tot deze zomer! De gemeente gaat proefdraaien met de Mobile City Toilets. Een aantrekkelijk uitziend toilet inclusief gezellige toiletdame.

Het stadspark puilt iedere zomer weer uit van de toeristen, dagjesmensen en Amsterdammers die het park gebruiken als hun achtertuin. Hele barbecuesets verschijnen ten tonele voor een gezellig avondje vrienden, familie en een hapje en een drankje. Hartstikke leuk, maar waar laat je op een gegeven moment dat drankje..?

Geen nood

Geen nood, je hoeft deze zomer niet meer urenlang je plas op te houden. Er worden moderne mobiele toiletten geplaatst in het park. Uniek aan de toiletten is dat ze niet aangesloten hoeven te worden op een elektriciteitsnet of de waterleiding. „Met interne tanks voor schoon- en afvalwater en zonnepanelen en een aggregaat zijn ze volledig selfsupporting”, zegt een gemeentewoordvoerder.

En ze zijn gegarandeerd schoon, anders dan de chemische toiletten die op dit moment in het park te vinden zijn. Er is namelijk een heuse toiletdame die het voor je schoonhoudt en je vriendelijk begroet. En de ledverlichting zorgt ervoor dat je ook in de avonduren gericht kunt plassen. Nog een pluspunt voor een ieder: er zijn aparte plasplekken voor mannen en vrouwen.

Er wordt begonnen met het plaatsen van een wc-unit met vier damestoiletten, een herentoilet en drie urinoirs. Bij succes wordt er uitgebreid. „De bezoekersdruk op het Vondelpark is enorm groot”, zegt Paul Slettenhaar, bestuurder in Zuid. „Op zomerse dagen komen er wel 30.000 bezoekers per dag. De huidige toiletvoorzieningen in het park zijn onvoldoende.”

Voor het gebruik van de toiletten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Maar daar krijgen de bezoekers een hoop voor terug. Slettenhaar: „Met deze toiletten hoop ik op een oplossing voor de ‘hoge nood’.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk lekker plassen in het Vondelpark
Sluiten