Job Halkes
Job Halkes Binnenland 2 jun 2016 / 08:10 uur

De Rotterdam verkocht aan Koreanen

Het gebouw De Rotterdam komt in Zuid-Koreaanse handen. De huidige eigenaar, de Rabo Vastgoedgroep, heeft het icoon aan de Maas verkocht aan het bedrijf Amundi Real Estate. Het gebouw werd in 2013 geopend en is een ontwerp van architect Rem Koolhaas.

De verkoop betreft onder meer zo’n 75.000 vierkante meter kantoorruimte, het Nhow Hotel met 278 kamers en de 5-laags parkeergarage. Onlangs werd een overeenkomst gesloten met het moederbedrijf van Media Markt voor de huur van vijf etages. Het hoofdkantoor van de Media Markt Saturn Holding is nu nog gevestigd naast NS-station Alexander. Daarmee is 95 procent van het gebouw nu in gebruik.

De Rotterdam werd vorig jaar bekroond tot ‘Best tall building in Europe’ en was runner up in de competitie ‘Best tall building in the world’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Rotterdam verkocht aan Koreanen
Sluiten