Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 3 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

D66 wil Rotterdamse patseraanpak onder de loep nemen

D66-gemeenteraadslid Robin de Roon heeft vragen gesteld over de ‘patseraanpak’ in Rotterdam. Sinds 2008 worden personen die opzichtig pronken met dure auto’s of sieraden regelmatig gecontroleerd. „De scheidslijn tussen deze aanpak en etnisch profileren kan dun zijn. Wij willen van het college weten hoe hier in de praktijk mee wordt omgegaan en hoe wordt voorkomen dat mensen telkens opnieuw moeten uitleggen hoe ze aan hun auto komen”, aldus De Roon.

Lees ook: Etnisch profileren, wat is dat eigenlijk?

Onlangs werd rapper Typhoon door de politie aan de kant gezet in Zwolle. Typhoon meldde dat hij door agenten staande was gehouden omdat die de combinatie van leeftijd, huidskleur en dure auto verdacht vonden. Er zou sprake zijn van ‘etnisch profileren’.

Stopformulieren

De Roon stelt in zijn brief onder andere de vraag of het college voorstander is van het gebruiken van zogenoemde ‘stopformulieren’. In deze formulieren wordt geregistreerd waarom mensen staande worden gehouden en wat hun nationaliteit is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
D66 wil Rotterdamse patseraanpak onder de loep nemen
Sluiten