Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 5 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Club Capital: Yada Yada

De Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Lotte Jansen.

De Hemkade ligt officieel niet in de stad Amsterdam, maar in Zaandam. Toch verdient Yada Yada een plek in deze rubriek. Je bereikt de Hemkade immers makkelijk met de pont vanaf het centraal station, het is praktisch de achtertuin van Amsterdam. Bovendien zou Yada Yada zo maar eens de Foodhallen achterna kunnen gaan.

Twee Zuid-Afrikaanse ondernemers, Paul Rutzen en Harvey Cohen, bedachten het concept van Yada Yada. Hun doel: kleine ondernemers de kans geven hun producten en diensten aan de man te brengen. Yada Yada heeft 2000 vierkante meter en bestaat voor 45 procent uit particulieren die hun culinaire kunsten vertonen. De rest wordt opgevuld door kunst, muziek en mode.

Gezelligheid

De naam Yada Yada verwijst naar een gezellige babbel. Dat is ook precies de bedoeling van Paul en Harvey. Yada Yada is een plek waar mensen gezellig met elkaar eten, drinken, kletsen en genieten van amusement. Het culinaire gedeelte is erg internationaal en natuurlijk zijn er veel Zuid-Afrikaanse invloeden.

Yada Yada is doorgaans open op vrijdag, zaterdag en zondag. Toegang is gratis. Een retourticket met de pont kost 5 euro. De pont vaart iedere twee uur.

Adres: Hemkade 18, Zaandam

Cijfer: 7,5
Prijs / Kwaliteit: ****
Eten: ***
Design en ambiance: ***

Lotte Jansen van CuliAmsterdam.nl geeft voor Metro elke week een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Check ook haar special over de Foodhallen Amsterdam. Volg CuliAmsterdam ook op Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Lees ook: Club Capital over Taste of Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Club Capital: Yada Yada
Sluiten