Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 8 jun 2016

Club Capital: Bacchus Wijnfestival

De Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Lotte Jansen.

Bacchus Wijnfestival is terug in het Amsterdamse Bos en wel twee weekenden lang. Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni én het weekend van 17, 18 en 19 juni wordt het bos omgetoverd tot een feestje van wijn, eten en muziek.

Uit alle hoeken van de wereld presenteren wijnwinkels hun beste wijnen per glas en per fles. Op Bacchus Wijnfestival zijn meer dan 300 wijnen te proeven. Vanaf 3 euro drink je al een perfect glas wijn. Bij binnenkomst op Bacchus Wijnfestival krijg je direct een Royal Leerdam-wijnglas dat je mee naar huis mag nemen.

Minder bescheiden wijnen drink je bijvoorbeeld bij de bar van Winefield’s Auctioneers. Vind hier prachtige wijnen uit Bordeaux, Super Tuscans en Sauternes voor bij je dessert.

Kaas

Proef jij blind het verschil tussen rosé en witte wijn? Op het festival zijn heel veel proeverijen waar je aan kunt deelnemen. Doe in Het Wijnlokaal mee aan de ‘Cheese War’ en bepaal wat beter past bij de kazen van Fromagerie Kef, een heerlijk IPA-biertje van Bier&cO of een rode klapper van Okhuysen?

Om er zeker van te zijn dat het festival op z’n kop staat, zijn er bekende clubs en organisators aangetrokken. Niemand minder dan Chicago Social Club, 22Tracks, Festimi, Frits, Disco Dolly en Vrijmibodisco zorgen voor een grootse line-up.

Het festivalterrein opent de vrijdagen om 16.00 uur en de overige dagen om 14.00 uur. Kaarten zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar. De entree is 15 euro. Een ‘Dik Voor Mekaar’-kaart (entree, een glas bubbels, 20 munten) heb je voor 47,50 euro. Alle prijzen zijn exclusief fee. Aan de deur is een beperkt aantal kaarten te koop voor 17,50 euro.

Adres Bacchus Wijnfestival: Amsterdamse Bos, Amsterdam

Cijfer: 9,0
Prijs / Kwaliteit: ****
Wijn: *****
Design en ambiance: ****

Lotte Jansen van CuliAmsterdam.nl geeft voor Metro elke week een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Check ook haar special over de Foodhallen Amsterdam. Volg CuliAmsterdam ook op Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Lees ook: Club Capital over Yada Yada

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Club Capital: Bacchus Wijnfestival
Sluiten