Job Halkes
Job Halkes Binnenland 8 jun 2016 / 08:20 uur

Breakdancetoppers strijden in Rotterdams Trammuseum

Rotterdam is komende vrijdag en zaterdag in de ban van breakdance. In het Trammuseum staat namelijk het Red Bull BC One Holland Cyper op de agenda. In deze competitie strijden de beste breakdansers van het land om een tiicket voor de world finals in Japan.

Dat de stad barst van het danstalent, is al langer bekend. Zaterdag is de dag van de competitie, maar vrijdag is er ook van alles te beleven. Zo wordt in samenwerking met het Rotterdam HipHopHuis een volledig urban culture-programma uitgerold. Onder meer de bekende danser Timor Steffens komt langs om een workshop te geven. Daarnaast is er ene optreden van The Ruggeds, die eerder samenwerkten met Justin Bieber en Fedde Le Grand.

Zaterdag is de wedstrijd en gaat het om een het winnen van een ticket naar Japan. De jury bestaat uit niemand minder dan de Red Bull BC One All Stars B-Boy Lilou en B-Boy Pelezinho. Eerstgenoemde won zelf twee keer de World Final en weet als geen ander wat nodig is om te winnen. Naast deze twee zit ook de Nederlandse danser Ray van de crew Illusionary Rockaz achter de jurytafel. De Rotterdamse DJ Cut Nice staat achter de draaitafels en stadsgenoot en voormalig World Final MC MarioBee is de host van de dag.

Reageer op artikel:
Breakdancetoppers strijden in Rotterdams Trammuseum
Sluiten