Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 6 jun 2016 / 16:51 uur

Beloning in onderzoek naar gedode krantenbezorger

In het onderzoek naar de dood van krantenbezorger Anita van Dijk wordt een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. De hoofdofficier van justitie van Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.

Vrijdagochtend 13 mei rond 05.15 uur werd de 51-jarige Anita van Dijk uit Schiedam neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdam Delfshaven tijdens het rondbrengen van de krant. Een week later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De politie is met een team van twintig rechercheurs volop bezig met het onderzoek. De dader zou een getinte man zijn met gezichtsbeharing of en snorretje, van tussen de 20 en 30 jaar oud en met een lengte tussen de 1.70 en 1.80 meter. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak.

Onderzoek

In het onderzoek zijn een aantal dingen naar voren gekomen. Zo was de politie op zoek naar de eigenaar van een fiets die bij het treinstation in Schiedam stond en die mogelijk was gezien op de Pasteursingel in Rotterdam. Inmiddels is duidelijk geworden dat dit niet dezelfde fiets was als de fiets die 21 mei in Rotterdam is gezien.

Ook is uit onderzoek gebleken dat ten tijden van het steekincident op de kruising Professor Poelslaan met de Schiedamseweg Beneden een man is gezien die daar zijn hond uitliet. De politie is op zoek naar deze man.

Bedelende man

Enkele minuten voordat Van Dijk werd neergestoken, probeerde een onbekende, bedelende man op de Pasteursingel een man te beroven. Dat is niet gelukt. De politie wil graag in contact komen met inwoners uit Schiedam-Oost en de Rotterdamse wijken Oud-Mathenesse en Witte Dorp die de afgelopen tijd – voor of na het steekincident – ’s nacht of ’s ochtends vroeg zijn benaderd door een bedelende man.

Tips?

Heb je informatie over man die zijn hond uitliet of over de bedelaar? Of weet je iets anders dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0800 6070. Voor wie liever anoniem blijft, is er Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. En door te bellen met 079 3458999 kun je in een vertrouwelijk gesprek informatie delen met de politie. Online een tip doorgeven kan via www.politie.nl/tipformulier of anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl/anoniem-melden. Zet erbij dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beloning in onderzoek naar gedode krantenbezorger
Sluiten