Kaylee Kotoun
Kaylee Kotoun Binnenland 7 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Aandacht voor kindermishandeling op Museumplein

Gemiddeld sterft een kind per week aan de gevolgen van mishandeling. Om aandacht te vragen voor dit probleem heeft Power of Art House een kunstwerk gemaakt dat zich richt op de bewustwording van kindermishandeling.

Schrikbarend

In de afgelopen tien jaar zijn ruim 520 kinderen slachtoffer geworden van kindermishandeling. Dat is een schrikbarend feit, geeft Saskia Stolz, oprichter van Power of Art House, aan. „Om die reden hebben wij een kunstwerk gemaakt dat het maatschappelijke debat rondom kindermishandeling moet aanwakkeren."

Aangifte

„Kindermishandeling is een groot probleem", vervolgt Stoltz. „Daarom moet het onder de mensen worden gebracht. Mensen moeten alerter zijn als het gaat om kindermishandeling. Het is heel belangrijk om kindermishandeling op te merken en er aangifte van te doen."

Small Victims, Large Numbers

Op het kunstwerk genaamd -Small Victims, Large Numbers – van 15×20 meter zijn 520 witte shirtjes te zien aan een waslijn. „De waslijn moet het effect geven van een zwevende hemel. Op deze shirtjes staan een fictieve namen met zwarte kruisjes als symbool voor de overleden kinderen. Het is dus letterlijk schrikbarend en poëtisch. “

Het kunstwerk zal vrijdag 10 en zaterdag 11 juni te zien zijn boven de vijver op het Museumplein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aandacht voor kindermishandeling op Museumplein
Sluiten