Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 11 jun 2016 / 12:53 uur

5x de hoogte in tijdens de Rotterdamse Dakendagen

In Rotterdam geldt: hoe hoger je staat, hoe mooier het uitzicht. Dit weekend kan je tijdens de Rotterdamse Dakendagen tientallen daken op om de stad van bovenaf te bewonderen. Metro Rotterdam zet de hoogste daken die deelnemen aan het evenement voor je op een rij.

1. Thornico Building

View this post on Instagram

On top off the world #jsf spotten #thornicobuilding @dailyrotterdam @rtvrijnmond @rotturban @rottergram

A post shared by es (@blondies1973) on

Ooit gepromoot als hypermodern ‘kantoorhotel’ Cometon, tegenwoordig het groene Thornico Building. Imker Richard neemt je mee naar zijn bijen bovenop dit vijftig meter hoge kantoorpand. Naast drie bijenkassen vind je er een groene tuin ingericht met picknicktafel en natuurlijk 360 graden uitzicht.

2. De Laurenskerk

View this post on Instagram

Today It's possible to have views like this in Rotterdam. Check out @dakendagen010 •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Check out all photos 👉🏻 Follow at Facebook link in bio! •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• #madeinholland #super_holland #instanetherlands #igersholland #loves_netherlands #landscape_lovers #landscape_captures #landscapephotography #CanonNederland #awesome_earthpix #earth_shotz #rotterdamviertdestad #igersrotterdam #komieuitrotterdamdan #gersmagazine #rotturban #rottergram #rtvrijnmond #super_holland #gemeenterotterdam #openrotterdam #laurenskerk #rotterdam

A post shared by Royz.nl (Roy Poots) (@royz.nl) on

Voor dit uitzicht moet je wel eerst meer dan driehonderd treden beklimmen, maar dan heb je ook wat. De 64 meter hoge toren van de Laurenskerk is na drie jaren van restauratie sinds 2012 weer open voor publiek. Tijdens de beklimming zijn onder meer de drie grote luidklokken en het carillon te zien.

Lees ook: 5x hoogbouw in Rotterdam

3. World Trade Center

Je loopt er waarschijnlijk vaak genoeg langs, maar ben je wel eens naar binnen geweest? Dit markante visitekaartje voor zakelijk Rotterdam is maar liefst negentig meter hoog en telt twintig verdiepingen met in totaal 20.000 vierkante meter kantoorruimte. Zeker een bezoekje waard.

4. De Coopvaert

View this post on Instagram

Marathon Rotterdam#bestview#coopvaert#hupzusje#entim

A post shared by Fleur Klippel (@fleurklippel) on

De bewoners van de dertigste verdieping van deze woontoren worden elke dag met een prachtig uitzicht wakker. De Coopvaert is 104 meter hoog. Vanaf het dakterras van een van de vijf penthouses zie je de hele stad. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen om alles goed te kunnen zien.

Lees ook: Petitie voor bouw 218 meter hoge toren in Rotterdam

5. Gebouw Delftse Poort

View this post on Instagram

Rotterdam, wat ben je mooi! #dakendagen010 #rotterdam #delftsepoort #opstap

A post shared by Rick van Hengel (@rickvanhengel) on

Hoog, hoger, hoogst! Het Gebouw Delftse Poort is met 151 meter zeker niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Voor de waaghalzen is het zeker een aanrader. Dit prachtige uitzicht is normaal gesproken namelijk alleen voor de glazenwassers van het gebouw. Grijp die kans!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x de hoogte in tijdens de Rotterdamse Dakendagen
Sluiten