Sofie Smulders
Sofie Smulders Binnenland 15 jun 2016 / 15:03 uur

4000 kilo coke onderschept in Rotterdamse haven

De enorme hoeveelheid cocaïne van 4000 kilo werd precies twee weken geleden gevonden in de haven van Rotterdam. Dit meldt het Openbaar Ministerie. Het nieuws is vandaag pas bekendgemaakt, omdat het onderzoek anders in gevaar zou komen. De coke bevond zich in een container met ananassen, die afkomstig was uit Costa Rica. De lading had eigenlijk een bedrijf in het Westland als bestemming, maar kwam uiteindelijk in Barendrecht terecht in een op-en overslagbedrijf.

Tussen de pallets met fruit zaten 3780 pakketjes met cocaïne. De enorme vangst van twee weken geleden is de op een na grootste cocaïnevangst die ooit in Rotterdam werd gedaan. Elf jaar geleden werd er 4200 kilo gevonden in de havenstad, waar met enige regelmaat flinke hoeveelheden coke gevonden worden. Zo werd er eind mei nog 900 kilo coke onderschept en was het vijf dagen geleden ook raak met een lading van 100 kilo.

140 miljoen euro

De 4000 kilo coke is onmiddellijk vernietigd en was in totaal zo’n 140 miljoen euro waard. Op dit moment wordt de smokkel onderzocht door het HARCteam, dat bestaat uit medewerkers van de douane, Fiod en de Zeehavenpolitie. Er zijn nog geen verdachten aangehouden in de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4000 kilo coke onderschept in Rotterdamse haven
Sluiten