Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 mei 2016 / 08:17 uur

Zus gedode krantenbezorgster doet emotionele oproep

Een emotionele zus van de in Rotterdam-Delfshaven doodgestoken krantenbezorgster Anita van Dijk heeft in het tv-programma Opsporing Gezocht een emotionele oproep gedaan. Ze riep mensen op die meer weten om zich te melden bij de politie.

Van Dijk werd op vrijdag 13 mei in de vroege ochtenduren neergestoken op de Pasteursingel toen ze haar krantjes rondbracht. Een week later overleed ze aan haar verwondingen in het ziekenhuis. „Ik blijf doorgaan totdat we de dader te pakken hebben. Daar doen we alles aan”, aldus de zus. „Ik wil alsjeblieft aan de mensen die dit zien, en die meer weten, of ze ons helpen om de dader te kunnen vinden.”

De politie zoekt een getinte man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Deze persoon is mogelijk zaterdag ook twee keer gezien bij de ingerichte herdenkplaats op de Pasteursingel. Eerst rond een uur of 18.00 wat mompelend. Later op de avond, rond 22.20, stond er weer een verdacht persoon op de plek te schreeuwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zus gedode krantenbezorgster doet emotionele oproep
Sluiten