Job Halkes
Job Halkes Binnenland 24 mei 2016 / 08:16 uur

Wow! Cruiseschip met cocktailmachine naar Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas, ligt dinsdag in Rotterdam. Maar wat is groot, denk je dan. En wat is er zo speciaal aan deze ‘drijvende stad’? Metro zet het imposante schip in cijfers voor je op een rij:

363
meter lang is dit cruiseschip van Royal Caribbean. Om je een beeld te geven, dat is drie voetbalvelden achter elkaar en 50 meter langer dan de Eiffeltoren hoog is. In totaal zijn er 18 dekken, waarvan er 16 toegankelijk zijn voor passagiers. De total oppervlakte van al die verdiepingen bij elkaar is evenveel als 84 voetbalvelden groot. Ook de SS Rotterdam naast Katendrecht valt weg achter dit cruiseschip. De Rotterdamse trots is ‘slechts’ 228 meter lang.

23
zwembaden, whirpools, flowrider en glijbanen zijn er aanwezig op het schip. Een aantal glijbanen is wel tien verdiepingen hoog en de langste is 66 meter. Wellicht is het nu wat koud om er goed gebruik van te maken, maar als het schip straks opstoomt naar de Middellandse Zee dan is het waterpark zeer aangenaam.

42
bars en lounges zijn er op het schip aanwezig. Het meest bizarre wat je er kunt vinden, is wel de cocktailrobot. Deze machine schudt jouw cocktail naar wens. En heb je trek? Geen probleem. Er is onder meer een pizzeria, snackbar, ijssalon en donutshop aan boord. Ga je voor meer, dan kun je kiezen uit 14 specialiteitenrestaurants.

6.780
gasten kunnen er tegelijk op het schip verblijven. Daarnaast zijn er nog eens 2.300 mensen werkzaam op de Harmony of the Seas. Samen is dat ruim 9.000 mensen. Dat is net zoveel mensen als er in heel Hoek van Holland wonen.

10.587
planten zijn er aan boord te vinden. Die staan in een speciaal park dat is aangelegd om als passagier even te kunnen ontspannen. Daar staan ook 48 wijnplanten en 52 bomen, waarvan er sommigen hoger zijn dan zes meter.

1
Miljard euro heeft het gekost om dit schip te bouwen in Frankrijk. Op 15 mei begon de Harmony of the Seas aan de eerste reis richting Southampton. Het hele schip is in 32 maanden gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow! Cruiseschip met cocktailmachine naar Rotterdam
Sluiten