Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: Wolfjes geboren in Artis

Babynieuws vanuit Artis. In het Wolvenbos zijn drie kleine wolven geboren. Het zijn Hudson Bay wolven, vernoemd naar hun leefgebied rond de Canadese Hudsonbaai.

Wolfjes worden blind geboren en gaan pas na tien dagen zien. Na twee tot drie weken lopen ze voor het eerst en verlaten ze hun hol. Artis maakte beelden van de eerste stapjes die de kleine welpjes buiten hun warme hol zetten.

Eerste weken

Tot zover het schattige aan de wolfjes. De vader van het stel heeft een belangrijke rol in de opvoeding van de welpjes. Hij bewaakt het hol en helpt mee met de verzorging van de kleine wolfjes. Ook voedt hij de kleintjes, door voor hun neus voorverteerd voedsel uit te braken. De moeder voedt in de eerste acht weken haar kroost en houdt de welpjes nauwlettend in de gaten.

Spelen

De wolvenwelpjes leren door te spelen. De handelingen die de welpjes al spelende meekrijgen, zijn later ook belangrijk bij de jacht. Ook leren de welpjes meteen welke status zij binnen de roedel hebben.

De laatste keer dat Artis jonge wolfjes mocht verwelkomen, was in 2012.

Bekijk hieronder de video van Artis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Wolfjes geboren in Artis
Sluiten