Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 1 mei 2016 / 10:19 uur

Vervuilende auto’s in Rotterdam nu echt op de bon

Bestuurders van zogenoemde vervuilende auto’s die vanaf vandaag Rotterdam inrijden, krijgen een prent van 90 euro.

Het gaat om dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor juli 1992. Deze zijn sinds januari al niet meer toegestaan in Rotterdam, maar per 1 mei wordt de milieuzone daadwerkelijk gehandhaafd.

Op de bon

Doel? De stad in 2018 schoner laten zijn. Critici plaatsen echter kanttekeningen bij dat doel. Rotterdammer Frank Hensen gaf eerder in Metro aan lak te hebben aan de maatregel die hij ‘pure symboolpolitiek’ noemt. „Ik doe daar niet aan mee. Ik ben hier 20 jaar geleden gaan wonen in vrijheid. Ik laat de wethouder niet bepalen in welke auto ik wel of niet rijd. Absurd gewoon, ik mag in heel Nederland rijden, behalve in mijn eigen stad”.

De afgelopen vier maanden werden overtreders op verschillende wijzen gewaarschuwd. Onder andere middels matrixborden langs de weg. „Rotterdam heeft een stevige opgave. Daar werken we op alle fronten aan; op straat en in de haven en industrie. Doel is 40% vermindering van de roetuitstoot door verkeer in 2018. De milieuzone, als één van de vele maatregelen, levert een flinke verbetering op voor de luchtkwaliteit”, aldus wethouder duurzaamheid en mobiliteit Pex Langenberg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vervuilende auto’s in Rotterdam nu echt op de bon
Sluiten