Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 12 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Vertrek De Boer ‘geen probleem’

„Het is tijd voor vers bloed”, de Amsterdammers op de Albert Cuyp en de Dappermarkt knikken over het algemeen instemmend na het vertrek van Frank de Boer bij Ajax.

Een vijfde landstitel zat er voor De Boer niet in, en daar balen ze op de markt nog steeds van. „Je mag me alles vragen, als het maar niet over het kampioenschap gaat”, klinkt het resoluut, maar met een lach. Nog niet iedereen is al zover dat er een lach vanaf kan. En ook lang niet iedereen wil het er nog over hebben. De titel ophalen leek in de aanloop naar het laatste duel van dit seizoen nog een formaliteit, maar daar dachten ze in Doetinchem toch anders over.

Peter Bosz

Nog geen week na het mislopen van de titel houdt Frank de Boer het bij Ajax voor gezien. „Hij heeft gelijk. De chemie is op”, klinkt het op de Albert Cuyp Markt. Op de vraag wie De Boer dan het beste kan opvolgen, komen verschillende namen uit de hoed. Peter Bosz’ naam doet al de ronde, en dat is volgens een marktkoopman op de Albert Cuyp een ‘kerel’ die er wel geschikt voor is.

Op de Dappermarkt hebben ze nog een andere naam in gedachten. Na een moment van stilte rolt de naam van Sjaak Swart over straat. De 77-jarige Mister Ajax moet de groep maar gaan leiden, want ‘hij heeft altijd commentaar’. Hij mag laten zien hoe het moet. Want ‘vier keer kampioen in vier jaar tijd, je moet nog maar zien dat je een trainer vindt die dat ook neer kan zetten’. En daar zijn er volgens de Amsterdammers niet heel veel van.

Een oud Ajax-speler die er klaar voor is om Ajax te leiden, zien ze nog niet klaarstaan. Bergkamp, Kluivert en Stam, allemaal in het bezit van een trainersdiploma en allemaal werkzaam bij Ajax, maar door de mannen op de markt stuk voor stuk te licht bevonden.

Nieuwe bezems

Tijdens een rondje Albert Cuyp en Dappermarkt wordt de prestatie van Frank de Boer bejubeld, de eerste jaren althans. „Er was weinig om te investeren en er gingen veel spelers weg, hij heeft het goed gedaan.” Het is tijd voor een nieuwe trainer, want ‘nieuwe bezems vegen altijd schoon’, zo klinkt het.

Bekijk hieronder de video met reacties:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vertrek De Boer ‘geen probleem’
Sluiten