Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 30 mei 2016 / 15:08 uur

Verdachte onthoofdingszaak Amsterdam gepakt

In Marokko is een man opgepakt die betrokken zou zijn geweest bij de onthoofding van Nabil Amzieb in Amsterdam, meldt Het Parool. Het zou gaan om Omar A., een 23-jarige man die bijna twee maanden geleden al is gearresteerd.

Zijn advocaat noemt dat overigens onterecht. „Het verbaast me heel erg dat Omar nog steeds in de cel zit, juist omdat de Nederlandse autoriteiten hebben laten weten dat hij géén verdachte is”, zegt advocaat Juriaan de Vries.

Omar A. zou ook betrokken zijn geweest bij de schietpartijen in de Staatsliedenbuurt, maar hard bewijs heeft de politie daar nooit van gehad. Wat zijn rol is bij de onthoofding van Nabil Amzieb is onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte onthoofdingszaak Amsterdam gepakt
Sluiten