Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 11 mei 2016 / 14:00 uur

Tot 12 jaar cel voor liquidatieteam Knokkestraat

De vier mannen die ervan worden verdacht dat zij vorig jaar februari op weg waren naar een liquidatie, zijn vandaag veroordeeld tot forse gevangenisstraffen.

De rechtbank van Amsterdam legde drie verdachten een celstraf op van ruim 8 jaar. De vierde, Youssef O., kreeg een straf van 12 jaar opgelegd. Hij wordt naast het voorbereiden van de liquidatie in februari vorig jaar ook nog verdacht van medeplichtigheid bij de poging moord op Chahid Yakhlaf in november 2014.

BMW

De vier mannen waren in een gestolen BMW en nog een auto onderweg van Eindhoven naar Amsterdam. De politie had de gestolen BMW ruim voor die tijd al opgemerkt toen deze in de lichtstad stond geparkeerd. Bij onderzoek naar de auto werden in de kofferbak automatische wapens en een jerrycan benzine gevonden. De wapens werden door de politie onklaar gemaakt en de benzine vervangen voor water.

Toen de auto die dag in februari in beweging kwam werd de actie op touw gezet om de inzittenden aan te houden. Bij het binnenrijden van Amsterdam werden de verdachten klemgereden in de Knokkestraat. De mannen stapten uit en lieten het vuurwapen zien, waarop de politie een van de mannen in de rug schoot.

Fayrouz

Op de dag dat de pro-forma zitting van deze zaak was, begin maart, werd diezelfde ochtend het hoofd van Nabiel Amzieb voor de Fayrouz Lounge gevonden. De vier mannen horen bij het kamp ‘Benaouf A.’ die vaak in de Fayrouz Lounge te vinden waren. Het hoofd is mogelijk neergelegd door tegenstanders van Benaouf A. en de overige leden uit zijn kamp.

Benaouf A. werd gisteren zelf in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel wegens betrokkenheid bij de moord op Najeb Bouhbouh op 18 oktober 2012.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tot 12 jaar cel voor liquidatieteam Knokkestraat
Sluiten