Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 12 mei 2016

VIDEO: Straatvoetballers veroveren Rotterdam

Driehonderd deelnemers aan de Feyenoord Street League speelden gistermiddag voor de Markthal hun grote finale. De jonge straatvoetballers streden in het hart van Rotterdam voor de eer van hun buurt.

Deelnemers

Danilo Lopez (9)
„Bij ons in de Millinxbuurt hebben we eten uitgedeeld aan oude mensen. Gewoon, rijst en pasteitjes. Daarna hebben we met ze gepraat en gevoetbald. Overschieten. Dat konden ze nog goed. Ook hebben we kerstpakketten gemaakt, een sponsorloop gehouden en opgeruimd in het park en de speeltuin. Ik en mijn matties uit de buurt hebben de meeste punten gekregen in het ‘Geen Woorden Maar Daden’-klassement. Maar de wedstrijden zijn het leukste van de Street League. Waarom? Omdat we ze allemaal winnen! Burgemeester Aboutaleb weet dat. Hij kent ons en heeft gezegd dat hij volgend seizoen onze sponsor wil worden. Goed idee, toch?”

Bradley Lalmahomed
„Kampioenen! Kampioenen! Kampioenen! Het is superspannend als iedereen bij de huldiging voor je juicht, maar we hebben gewonnen! De Feyenoord Street League is om te leren over respect en sportiviteit, maar daar wisten wij al alles van. Dus hebben we gewoon lekker gevoetbald. De medaille gaat in mijn prijzenkast. Ik heb al zes andere medailles, vier bekers en drie vaantjes. Volgend seizoen krijgen we een ereronde in De Kuip. Supertrots, iedereen is supertrots! Maar ik ga nu rennen naar de spelersbus. Die brengt ons zo naar huis en ik wil op de stoel van Eljero Elia zitten. Hij is mijn lievelingsspeler! De schaal gaat mee naar Ridderkerk. Daar gaan we feesten!”

Jessin Saddik (8), FC Helderheid
„De KNVB beker is mooi. Hij glimt en is van zilver. De finaledag is héél leuk. Ik ben al drie keer door de Feyenoord-bus gelopen en heb de snelheid van mijn schot laten meten. Ik schiet 78 kilometer per uur! Ik wilde me net laten masseren, maar toen moesten we spelen met FC Helderheid. Aan het begin van het seizoen logeerde ik bij mijn tante op de Kop van Zuid. Met mijn neef ging ik buiten voetballen. Daarna hebben de boys van Helderheid aangebeld. Of ik in hun team wilde komen. Ik wil altijd voetballen en heb ja gezegd. We hebben wedstrijden gewonnen en verloren. Straks ga ik nóg een keer in de spelersbus. Anass Achahbar zit daar ook vaak in. Hij is mijn favoriete speler. Hij is technisch en goed in omhalen. Anass Achahbar en ik zijn familie. Aangetrouwd, maar toch, familie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
VIDEO: Straatvoetballers veroveren Rotterdam
Sluiten