Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 24 mei 2016 / 12:34 uur

‘Stikken of slikken’: fotokiosk wint van gemeente

Het recht heeft gezegevierd voor fotostudio Heno. De fotozaak spande een kort geding aan tegen de Gemeente Amsterdam en de rechter stelde Heno in het gelijk, zo blijkt uit de Rechtspraakpublicatie van dinsdag

Minder klandizie

De fotozaak van twaalf vierkante meter die in de gang van de Stopera zit, kreeg vanaf januari ineens concurrentie van een pasfotoautomaat die de gemeente in hetzelfde complex neerzette. „Je voelt dat echt wel, de klandizie werd meteen minder”, vertelt Heno’s Esso Noordhoff. Het was overigens niet echt een automaat, vervolgt hij, „er stond een mannetje bij dat de mensen hielp en zelfs een draadloze pinautomaat bij zich droeg, dat kun je toch geen automaat meer noemen?”

https://www.instagram.com/p/BFtHcTOjm_t/

‘Stikken of slikken’

De kantonrechter besliste dat het oneerlijke concurrentie van de gemeente was en de automaat en bijbehorend ‘fotomannetje’ moeten nu binnen een week verdwijnen. Noordhoff en zijn collega’s van Heno, dat 65 jaar bestaat en ook een grote vestiging aan de Vijzelstraat heeft, zijn opgelucht en blij, „maar we hadden het ook wel verwacht, de gemeente had geen sterke zaak, wij wel.”

Goede klik

Toch is het jammer dat het zo ver heeft moeten komen, beaamt hij. „We hebben veel gesprekken met de gemeente gevoerd, maar het leek ze niet echt te boeien. Stikken of slikken was het.” Er is in de privé-sfeer een glaasje gedronken op het winnen van de zaak, „maar niet heel uitbundig, het leven gaat gewoon verder in onze kiosk.” Al is er wel veel veranderd in de Stopera de afgelopen jaren, besluit Noordhoff. „Veel van het oude personeel is weggesaneerd en de sfeer is er niet gezelliger op geworden.” Behalve in Heno’s fotokiosk, „iedereen is welkom voor een pasfoto en een praatje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Stikken of slikken’: fotokiosk wint van gemeente
Sluiten