Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 4 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Skates uit ’t vet: Wednesday Night Skate keert terug

De rolschaatsen kunnen uit het vet, want de kogel is door de kerk: de Wednesday Night Skate keert terug naar de binnenstad van Rotterdam. Op 6 juli wordt er voor de eerste keer geskatet, waarna 5 avonden volgen.

Het Rotterdamse chocolademerk Johnny Doodle is de nieuwe hoofdsponsor van het evenement en heeft getekend voor mogelijk drie edities.

Organisator Rob Langenburg laat aan het AD weten dat er ‘mooie afspraken’ zijn gemaakt met horecaondernemers aan het Stadhuisplein. Dat is tevens de plek waar wordt gestart en gefinisht. Het evenement waar gemiddeld 12.500 skaters op afkomen, kon vorig jaar niet doorgaan wegens geldgebrek. „We hebben vorig jaar ontzettend gebaald dat het evenement moest worden afgelast, ondanks politieke steun en burgerinitiatieven”, vertelt Langenberg.

Biertje, dansen, skaten

Opnieuw wordt er dit jaar rekening gehouden met een groot publiek. „In Rotterdam is skaten van oudsher heel populair. Voor veel mensen is het een avondje uit: zodra de toeter heeft geklonken gaan we rollen en na afloop wordt er met een biertje gedanst op muziek uit de jaren tachtig.”

Deelname aan de Wednesday Night Skate is gratis, de tochten worden verreden op woensdag en er wordt niet uitgeweken naar andere plekken dan Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Skates uit ’t vet: Wednesday Night Skate keert terug
Sluiten