Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 mei 2016 / 15:30 uur

Scouting in de penarie door kapotte brug A20

De Vlaardingse scoutinggroep zit in de problemen doordat de Giessenbrug op de A20 kapot is. Door een defect aan de brug kan deze niet meer open voor het scheepvaartverkeer. En daardoor kan het schip van de zeekadetten vanuit Delft niet meer terugvaren naar de thuisbasis Vlaardingen.

De reparatie aan de brug gaat nog weken duren en daardoor dreigt het zomerkamp in gevaar te komen. „Het is een ramp”, vertelt voorzitter Edgar Aaldijk aan de regionale omroep RTV Rijnmond. Het schip is net te hoog om onder de brug door te kunnen varen. De zomer is een drukke tijd. „Het is het hoofdgedeelte van het jaar voor de jongens en meisjes. Het zomerseizoen valt letterlijk en figuurlijk in het water.”

Daarbij komt nog dat ouders hun kroost nu moeten wegbrengen naar Delft. Een sponsor stelde dit weekend busjes ter beschikking, maar dat was eenmalig. Ondertussen wordt er bekeken of de scouts van het zomerkamp ergens anders kunnen worden ondergebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scouting in de penarie door kapotte brug A20
Sluiten