Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 2 mei 2016 / 15:30 uur

Rotterdamse familie aangehouden voor 12 straatroven

Met de aanhouding van twee broers (30 en 37 jaar), hun moeder (58 jaar) en een kennis (26 jaar) denkt de politie in Rotterdam-Zuid een flink aantal straatroven en meerdere helingszaken te hebben opgelost. De Rotterdamse familie zou verantwoordelijk zijn voor minimaal twaalf straatroven en meerdere gevallen van heling. Een speciaal team van de politie onderzoekt of de vier aan meer zaken kunnen worden gekoppeld.

De reeks straatroven vond plaats tussen oktober 2015 en februari 2016. Meerdere vrouwen werden op Zuid beroofd van hun tas, waarna de daders er vandoor gingen op een scooter. Het onderzoek startte na een straatroof op 15 oktober op de Speltstraat in Rotterdam. Opvallend was dat bij straatroven daarna een vergelijkbare scooter werd gebruikt.

Team Scoot

De politie besloot in januari 2016 het onderzoeksteam uit te breiden tot ‘Team Scoot’, met als doel de daders van deze straatroven te vinden en aan te houden. Op 18 januari werden de scooter en goederen die bij de straatroven waar bij buitgemaakt aangetroffen in een kelderbox in Rotterdam-Zuid. Dit leidde tot de arrestatie van twee Rotterdamse broers. Hun 58-jarige moeder en een vierde verdachte van 26 jaar werden gearresteerd op verdenking van heling.

De broers zijn voorgeleid en zitten vast tot aan de eerste behandeling door de rechtbank. Moeder en de 26-jarige man zijn na verhoor vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse familie aangehouden voor 12 straatroven
Sluiten