Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 6 mei 2016 / 08:56 uur

Rewriters wil Rotterdam nóg mooier maken

Drie Rotterdamse initiatieven wonnen onlangs de Aardig Onderweg Award. Een prijs voor mensen die iets bijzonders doen, ontwikkelen of betekenen in de regio Rotterdam. De winnaars krijgen 12.500 euro om te investeren in hun initiatief en strijden ondertussen nog om de publieksprijs. Metro Rotterdam stelt elke week een winnaar aan je voor. Deze week Rewriters.

Lees ook: Transgenderkoor 010 geeft transgenders een stem

„Ik ben onwijs blij. We hebben ons op de allerlaatste dag aangemeld. We dachten: we zien wel wat er gebeurt”, vertelt Dave Vanderheijden van Rewriters. Rewriters maakt zich hard voor straatkunst in Rotterdam. Onlangs lanceerden ze de Rotterdam Street Art Route. De route leidt je langs verschillende muurschilderingen in de stad. „Van de 28 kunstwerken zijn er twaalf nieuw. Die hebben Rotterdamse straatkunstenaars door dit project gemaakt”, legt Vanderheijden uit.

Rewriters wil Rotterdamse straatkunstenaars een platform bieden in hun eigen stad. Belangrijk is dat iedere kunstenaar zijn eigen stijl heeft. „We willen de diversiteit die in de stad zit ook laten zien in de werken”, aldus Vanderheijden. „Elk werk moet dus ook echt een bepaalde stijl hebben die nog niet op de route zit.” Het project is onder straatkunstenaars nu al populair. Vanderheijden: „We hebben al een wachtlijst van vijftien kunstenaars.”

Meer routes

Het prijzengeld wil Vanderheijden onder meer uitgeven aan marketing en nieuwe muurschilderingen. „We willen meer de wijk in. Zo willen we straks ook kunstroutes in bijvoorbeeld Rotterdam-Noord en Delfshaven.” Toch zullen de Rotterdammers in de toekomst niet op élke muur in de stad in muurschildering tegenkomen. „Het moet geen overkill worden. De werken moeten mooi verspreid zitten door de stad.”

Rewriters is al een winnaar, maar maakt ook nog kans op de felbegeerde publieksprijs. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. 27 mei wordt in het Nieuwe Luxor bekendgemaakt wie er de publieksprijs vandoor gaat.

De nieuwste muur is een feit! Big up @jorenjoshua #rewriters010 #rotterdamviertdestad #streetart #rotterdamstreetart #jorenjoshua #baankwartier #rsar

Gepostet von Rewriters010 am Sonntag, 10. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rewriters wil Rotterdam nóg mooier maken
Sluiten