Sophie Moerman
Sophie Moerman Binnenland 2 mei 2016 / 18:47 uur

Paniek bij brandje Amsterdam door gestolen kranen

De brandweer in Amsterdam stond maandag raar te kijken toen ze een brand in de nieuwbouwwijk IJburg kwam blussen. Er was in de wijde omtrek geen brandkraan te bekennen en dus kon er even niet geblust worden.

De oorzaak was even simpel als onnozel: de brandkranen waren twee maanden geleden gestolen door koperdieven en nooit vervangen. Gelukkig kon de brandweer na een tijdje alsnog beginnen met blussen, waardoor de brand snel onder controle was.

De vereniging van eigenaren laat aan AT5 weten dat de nieuwe doppen van de brandkranen onderweg zijn. „Het herstel duurde langer omdat we aangifte moesten doen. In de aanschaf voor nieuwe doppen hebben we een financiële overweging moeten maken.”

Eén bewoner van het complex wacht dat herstel niet af, hij heeft inmiddels zijn huis te koop gezet omdat hij de situatie zonder brandkranen in de buurt te gevaarlijk vindt. „Ik heb er genoeg van. Hoe mooi ik ook woon, ik vertrouw het niet meer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paniek bij brandje Amsterdam door gestolen kranen
Sluiten