Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 22 mei 2016 / 13:45 uur

Ouders willen Zomervilla voor gehandicapte kinderen

Een aantal ouders van meervoudig gehandicapte kinderen heeft serieuze plannen om in Hoeksche Waard een woning op te zetten voor 12 kinderen met een ernstige handicap van 12 tot 22 jaar. ,,Binnen 5 jaar moet het lukken”, zegt Miranda van den Brom, een van de initiatiefnemers tegen het AD.

Dichtbij

Brom en haar man, CDA-raadslid in Korendijk René van den Brom, hebben zelf een zoon van 14 die door zijn meervoudige handicap niet kan lopen en niet zindelijk is. Hij gaat naar het dagcentrum Zomerkind, maar de intensieve zorg die zij hun zoon ’s avonds moeten bieden, trekken ze niet tot hij 30 is. ,,Als ouders zoeken we daarom een plek waar hij in de toekomst kan wonen. In het Brabantse Dorst bestaat wel zo’n woning, maar we willen er een dichterbij. Je wil natuurlijk bij je kind langs kunnen gaan om te zien of het goed gaat’’, aldus Miranda.

En dat vindt niet alleen Van den Brom. ,,Alleen al bij bij Zomerkind weet ik vijf ouders die ook een dergelijke woning in de buurt zoeken.’’ Een villa in de buurt van Zomerkind zou daarom ideaal zijn, want dan kunnen de kinderen vanuit daar makkelijk naar hun woning.

Pand

De initiatiefnemers hebben een stichting opgericht en al gesprekken gevoerd met een projectontwikkelaar en de gemeente Korendijk. Tevens onderhouden ze nauw contact met dagopvang Zomerkind. Maar de grootste drempel is een pand. ,,Een bedrag met zes nullen ben je zo kwijt. We gaan opzoek naar sponsors en investeerders om dit voor elkaar te krijgen, want goede plek is voor meervoudig gehandicapte kinderen zo belangrijk. Met de juiste aandacht, zoals bij Zomerkind, maken ze toch elke keer weer kleine stapjes vooruit.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders willen Zomervilla voor gehandicapte kinderen
Sluiten