Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 9 mei 2016 / 08:05 uur

Opnieuw dodelijke schietpartij Amsterdam

Bij een schietpartij in de Bijlmer is vanochtend een man om het leven gekomen, dat maakt de politie bekend.

Rond 5.30 uur kreeg de politie een melding van een schietpartij in de flat Kikkenstein. Ter plaatse troffen zij een zwaargewonde man aan. Omwonenden verklaarden aan Het Parool dat er nog is geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren.

Schietpartij

De kogelgaten in de glazen toegang van de flat zijn de stille van een bloedige ochtend. Meerdere harde knallen wekte de bewoners van de flat vanmorgen vroeg uit hun slaap. Vanaf de straat werden meerdere kogels afgevuurd op de flat. Een nog onbekende man is daarbij om het leven gekomen. Hij werd gevonden op de galerij van de eerste etage.

Een buurtbewoner verklaarde dat het mogelijk om een automatisch wapen ging. De kogelhulzen liggen op de straat, waar de politie een groot forensisch onderzoek is gestart.

Kruithof

Enkele weken terug werden buurtbewoners ook al opgeschrikt door een schietpartij. Een aantal flatgebouwen verder, aan de Kruithof, werd toen de 35-jarige Carlos Bonevacia doodgeschoten. Of de twee schietpartijen iets met elkaar te maken hebben, wordt onderzocht.

Reageer op artikel:
Opnieuw dodelijke schietpartij Amsterdam
Sluiten