Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 26 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuw metrostation Parijs naar Nederlands ontwerp

Het Amsterdamse architectenbureau Benthem Crouwel Architects gooit hoge ogen in Parijs. Eerder al kreeg het bureau de opdracht om drie bovengrondse metrostations te ontwerpen, nu krijgt het bureau ook de opdracht om het nieuw te bouwen metrostation bij het vliegveld Charles de Gaulle te ontwerpen.

Het metrostation moet deel uit gaan maken van de nieuwe metrolijn Grand Paris Express Ligne 17, die rijdt langs luchthaven e Bourget en Charles de Gaulle. De negen metrostations van de 27 kilometer lange lijn verbinden deze twee luchthavens met de stad Parijs. De bouwkosten van het hele project bedragen ongeveer 1,8 miljard euro.

Projecten

In Nederland is het bureau vooral bekend van de ontwerpen van het nieuwe Stedelijk Museum, het Anne Frank Huis en de Ziggo Dome.

Ook op het gebied van openbaar vervoer heeft Benthem Crouwel Architects een dikke vinger in de pap. Naast het station onder Schiphol Airport, heeft het bureau ook bij Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en de nieuwe Noord/Zuidlijn in Amsterdam bijgedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuw metrostation Parijs naar Nederlands ontwerp
Sluiten