Job Halkes
Job Halkes Binnenland 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Meer metrostations RET krijgen OV-fiets

Wie even een fiets nodig heeft als hij uit de trein of metro stapt, kan nog dit jaar op meer plaatsen in de regio Rijnmond terecht. Het aantal locaties waar de zogenaamde OV-fietsen staan, wordt namelijk verdubbeld.

De fietsen zijn al te verkrijgen op Rotterdam Centraal, Blaak, Zuidplein en Alexander. Daar komen de metrostations Capelsebrug, Kralingse Zoom, Wilhelminaplein, Marconiplein en Slinge bij. Daarmee zijn er 380 fietsen beschikbaar. De fietsen zijn te leen via de ov-chipkaart. Na afsluiten van een jaarabonnement van 10 euro kost het huren 3,35 per keer, met een maximum van 24 uur.

RET-directeur Pedro Peters is blij met de uitbreiding van de OV-fiets op metrostations. „Het voorziet in de wens van onze reizigers om het vervoer tot hun voordeur te regelen en past daarmee helemaal bij onze plannen voor de toekomst, waarbij we nog meer ‘maatwerk’ vervoersoplossingen willen gaan bieden.”

Aantrekkelijker

Verantwoordelijk wethouder Pex Langenberg hoopt dat met deze uitbreiding nog meer mensen de fiets pakken. „Met de OV-fiets wordt het bovendien nog aantrekkelijker om het openbaar vervoer te gebruiken. Je kunt makkelijk en snel de stad verder in of uit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer metrostations RET krijgen OV-fiets
Sluiten