Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 26 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Meer Amsterdammers miljonair

Het aantal miljonairs in Amsterdam is in een jaar tijd met 10 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal miljonairs in 2014 werd door het bureau beraamd op 5500, 10 procent meer dan in 2013. Dat komt neer op 1,3 procent van de inwoners. Het landelijk gemiddelde ligt daar net iets boven met 1,4 procent. In totaal had Nederland in 2014 een kleine 108.000 miljonairs.

340 miljard

In totaal bezitten deze miljonairs bij elkaar 340 miljard euro aan vermogen. Bij de becijfering van het aantal miljonairs wordt uitgegaan van het vermogen exclusief de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld.

Amsterdam

Amsterdam loopt qua percentage net iets achter op de rest van Nederland. Laren (10,1 procent) en Bloemendaal (10 procent) zijn de gemeentes met de meeste miljonairs, en tikken als enigen boven de 10 procent af.

In het Limburgse Kerkrade wonen gemiddeld de minste miljonairs. Slechts 0,3 procent van de inwoners daar heeft minimaal een miljoen aan vermogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer Amsterdammers miljonair
Sluiten