Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 16 mei 2016 / 12:05 uur

Maastunneltraverse weer open voor verkeer

Het verkeer kan sinds vanochtend weer gebruiken maken van de Maastunneltraverse tussen het Bentinckplein de Rochussenstraat. Maar de werkzaamheden zijn nog niet helemaal afgerond. Vanaf morgen, 17 mei, tot 2 juni zullen de middelste tunnelbuizen (hoofdrijbanen) van de Statentunnel in de avonden en nachten dicht zijn vanwege noodzakelijke werkzaamheden.

De tunneltraverse in het centrum van de stad is ruim een maand dicht geweest. Sinds vanochtend 05.00 uur kan er weer verkeer doorheen. Alleen in de Statentunnel gaat de klus langer duren. Dat komt doordat het herstel van de wandvoegen van de tunnel meer tijd in beslag neemt dan vooraf was gedacht. Door de slechte kwaliteit van het voegen, moest er namelijk meer beton worden verwijderd en dus ook meer worden hersteld. De komende 2,5 week zullen de middelste tunnelbuizen van de Statentunnel daarom tussen 20.00 uur en 06.00 uur dicht zijn, met uitzondering van zaterdag 21 mei, vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei. Het verkeer kan gedurende deze werkzaamheden in beide richtingen gebruik blijven maken van de secundaire rijbanen (buitenste tunnelbuizen). Wel geldt er een hoogtebeperking van 3,4 meter.

Restauratie

In een latere fase zullen restauratiewerkzaamheden worden uitgevoerd om de tunneltraverse haar oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Maar voordat dat kan gebeuren, moet er aan de restauratie-eisen van de monumentenwetgeving worden voldaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maastunneltraverse weer open voor verkeer
Sluiten