Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 31 mei 2016 / 05:30 uur

Latijns-Amerikaanse streetfood op plek van Blender

Bar-restaurant Supermercado opent 1 juni officieel haar deuren, op de plek waar vroeger Club Blender zat. Deze populaire uitgaansgelegenheid is nu Latijns-Amerikaanse eetgelegenheid geworden.

Aan de Schiedamse Vest, op de hoek van de Witte de Withstraat, sloot twee maanden geleden restaurant en cocktailbar Blender na vijf jaar haar deuren. Ondanks het succes van Blender besloten de eigenaren om een andere weg in te slaan. Jamil en Stefanie Sancha die de restaurant/bar/club runden, zullen dat ook doen bij de nieuwe zaak Supermercado. „Blender bestond vijf jaar. Dat is een moment waarop je toch veel dingen moet vervangen. Daarom zijn we toen gaan nadenken over de koers”, vertelt Stefanie. „Willen we investeren in een bestaand concept of toch een nieuwe uitdaging aangaan? We hebben gekozen voor het laatste.”

Moderne cantina

Supermercado is een cocktailbar en restaurant met een Latijns-Amerikaanse streetfoodvibe. „Het is een soort Mexicaanse cantina, maar dan moderner. Je kan gerechten met elkaar delen, maar ook gewoon voor jezelf bestellen. Al etende kijk je of je nog wat wil nemen of dat je genoeg hebt. Het is bedoeld voor iedereen: jonge gezinnen, zakenlui, vriendengroepen. We wilden het graag laagdrempelig maken”, legt Stefanie uit. Op de kaart staan gerechten als Braziliaanse rib eye, Argentijnse spareribs en Urguayaanse picanha. En om het helemaal af te maken, worden vlees, vis en vegetarische gerechten op traditionele wijze gegrild op de houtskoolgrill. In principe is de zaak zeven dagen per week geopend vanaf 15 uur. „Maar als we merken dat het goed loopt, willen we gaan kijken of we met de lunch al open kunnen gaan."

Dit nieuwe concept komt uit de koker van een groep Rotterdamse horecaondernemers, bekend van Blender, Level en Bokaal. „Je ziet in wereldsteden als Londen en New York dat de Latijns-Amerikaanse keuken, en dan met name in een modern jasje, in opkomst is”, aldus Stefanie. „In de Witte de Withstraat was zoiets er nog niet. Dit concept sluit goed aan bij de huidige tijd en past goed bij zo’n multiculturele straat.”

Verbouwing

Naast een restaurantgedeelte is er ook een robuuste cocktailbar. Met oude vertrouwde mixdrankjes die ook bij Blender te krijgen waren en daarnaast zijn er nieuwe cocktails met een scheutje Latijns-Amerika.

De lichte eetzaal voorzien van vele tafeltjes met kleurrijke stoeltjes, Portugese vloertegels en vele planten moeten bijdragen aan het ultieme zomergevoel. In totaal hebben Jamil en Stefanie in acht weken tijd, samen met personeelsleden en aannemers heel hard gewerkt om Blender om te bouwen tot Supermercado. Stefanie: „Ja, het is zwaar om in zo’n korte tijd een heel nieuw concept op te starten. Nieuw interieur, een nieuwe website, social media, marketingstrategie, de keuken moest verbouwd worden: er kwam heel wat bij kijken. Maar met het hele team hebben we het voor elkaar gekregen. Daar ben ik heel trots op.”

Positieve reacties

Hoewel woensdag de officiële opening is, draait het restaurant onofficieel al een kleine maand. Horecaondernemers Stefanie en Jamil hebben dat bewust gedaan, om zo dingen te kunnen finetunen. Onder meer de keuken moest anders worden ingedeeld en ook met de inzet van personeel moest wat geschoven worden. „De eerste reacties waren overwegend positief”, zegt Stefanie. „Het is wel helemaal anders dan Blender. Dat was vooral bekend als club waar je in het weekend heen ging. Supermercado is meer een bar-restaurant waar je ook doordeweeks komt. Oude Blender-bezoekers moeten daar misschien aan wennen.” Stefanie hoopt dat de nieuwe zaak net zo’n succes gaat worden als Blender.
Woensdag 1 juni is vanaf 17 uur de officiële opening van Supermercado met een dj, live-muziek, barretjes en lekkere hapjes.

Club

Clubbezoekers van Blender moeten nog even geduld hebben. In de kelder van Supermercado opent eind juni houseclub Trash. Dirk Schmidt en Wiebe Kuipers – bekend van club Bahn, dat tot vorig jaar aan de Hoornbrekerstraat zat – komen met een wekelijks clubconcept. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag wordt door hen geprogrammeerd. Met 80’s, disco, elektro pop en new wave op donderdag bouwen de mannen langzaam op naar house op vrijdag, met eventueel als afsluiter een technoplaat op zaterdag. „Het moet echt iets unieks worden. We gaan terug naar het oude clubtijdperk waarin clubs nog echt een identiteit hadden. Het wordt geen verhuurschuur”, aldus Dirk. Veel meer willen de heren er niet over vertellen. Dirk: „Het moet een beetje een verrassing blijven.” Het openingsweekend van Trash is op 23, 24 en 25 juni.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Latijns-Amerikaanse streetfood op plek van Blender
Sluiten