Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 7 mei 2016 / 10:20 uur

Kabinet wil World Expo 2025 niet in Rotterdam

Het kabinet wil niet dat Rotterdam in 2025 de World Expo, de universele wereldtentoonstelling, organiseert. Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De kosten voor het organiseren van de World Expo zijn volgens de minister te hoog. Het gaat om honderden miljoenen euro’s.

Lees ook: ‘World Expo is kapstok voor nieuwe plannen’

„Na bestudering van de voorstellen, gesprekken met de initiatiefnemers en een zorgvuldige afweging van enerzijds de voordelen en de kansen en anderzijds de kosten en de risico’s die de organisatie van een World Expo met zich meebrengt, komt het kabinet tot het besluit om deze kandidaatstelling niet te steunen”, schrijft Kamp. Het kabinet zoekt naar alternatieve mogelijkheden om een dergelijk project of programma vorm te geven.

Miljoenen mensen

De wereldtentoonstelling is een kans voor landen om zichzelf aan miljoenen mensen ter wereld te laten zien. Soms wordt er voor het evenement een speciaal bouwwerk gemaakt, zoals de Atomium in Brussel en de Eiffeltoren in Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet wil World Expo 2025 niet in Rotterdam
Sluiten