Sophie Moerman
Sophie Moerman Binnenland 9 mei 2016 / 09:15 uur

Handgranaat zorgt voor ravage in Amsterdam

In de Rivierenbuurt in Amsterdam is een handgranaat ontploft. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een luide knal. Niemand raakte gewond maar een aantal geparkeerde auto’s is beschadigd.

De explosie vond maandag rond 04.15 uur plaats in de Oude-IJselstraat, zo meldt AT5. Politie en brandweer gingen direct naar de straat toe. Een getuige had na de explosie een jongen met een zwarte capuchon op zien wegfietsen maar agenten hebben de verdachte niet meer kunnen vinden.

Bij de ontploffing ontstond veel rook, maar geen brand. Ook raakte er niemand gewond, maar de schade is enorm. Auto’s en huizen zijn beschadigd en er zit een grote krater in de grond. De recherche doet onderzoek en de politie is op zoek naar mensen die meer over de zaak kunnen vertellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handgranaat zorgt voor ravage in Amsterdam
Sluiten