Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 9 mei 2016 / 16:38 uur

Gratis parkeren bij het strand van Hoek van Holland

Bezoekers van het strand in Hoek van Holland kunnen voorlopig gratis parkeren. Tot de Hoekse Lijn is voltooid, hoeft er niet te worden betaald.

In Hoek van Holland kunnen automobilisten dit jaar en waarschijnlijk ook volgend jaar hun auto gratis parkeren. Mobiliteitswethouder Pex Langenberg heeft dat besloten, omdat de regels rondom het betaald parkeren op dit moment te onduidelijk zijn. Daarnaast wil de gemeente dat Hoek van Holland een aantrekkelijke plek blijft voor strandgangers ondanks de eventuele overlast van het ombouwen van de Hoekse Lijn.

Mooi weer

Vorig jaar moesten bezoekers van het strand in Hoek van Holland alleen betalen bij zeer mooi weer, bij strandcijfer 9. In 2015 is dat 14 keer voorgekomen. En ondanks dat Hoek van Holland afgelopen weekend de warmste plek van Europa was, konden automobilisten deze zaterdag en zondag gewoon gratis parkeren.

Als de Hoekse Lijn is voltooid, naar verwachting medio 2018, wordt het parkeerbeleid heroverwogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis parkeren bij het strand van Hoek van Holland
Sluiten