Job Halkes
Job Halkes Binnenland 17 mei 2016 / 15:01 uur

Flitspaal Maasboulevard Rotterdam blijkt goudmijn

De best presterende flitspaal van Nederland staat op de Maasboulevard in Rotterdam. Elk uur worden minstens acht automobilisten geflitst als ze de stad in rijden, zo berekenden RTL Nieuws en Buurtfacts.

Deze twee organisaties vroegen de cijfers op bij het centraal Justitieel Incassobureau. Daaruit blijkt dat in 2015 70.916 automobilisten werden geflitst op de Maasboulevard. De paal, die dag en nacht aanstaat, registreert alleen snelheidsovertredingen.

In totaal staan er in Nederland ongeveer 600 flitspalen. Gezamenlijk waren zij goed voor een totaal van 3,5 miljoen boetes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flitspaal Maasboulevard Rotterdam blijkt goudmijn
Sluiten