Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 2 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Feyenoord scoort met nieuw uittenue

Duizenden Feyenoord-supporters bemachtigden zaterdag tijdens een exclusief lanceringsfeest voor leden van Het Legioen en Kameraadjes in De Kuip het nieuwe uittenue voor het seizoen 2016-2017. Gisteren won Feyenoord in het lichtblauwe shirt al van Willem II.

Feyenoords nieuwe uittenue voor het seizoen 2016-2017 is razend populair. Een kleine tienduizend supporters kwamen zaterdag naar De Kuip voor een exclusief lanceringsfeest voor leden van Het Legioen en Kameraadjes, waar het lichtblauwe uittenue massaal werd aangeschaft. Het leverde mooie beelden op van supporters die het door Feyenoord en adidas gepresenteerde shirt direct aantrokken, om zo in het nieuwste Feyenoord-shirt met de vorige week gewonnen KNVB beker op de foto te gaan. Gistermiddag ging het nieuwe uittenue voor iedereen in de verkoop in de Feyenoord Fanshops, waarna Rotterdam langzaamaan steeds lichtblauwer kleurde.

‘Blauw staat goed bij mijn ogen’

‘Wij komen uit België en stonden vanmiddag vooraan de rij. Bij mijn voetbalclub is iedereen voor Anderlecht en Club Brugge, behalve ik en drie vriendjes. Wij zijn voor Feyenoord. Papa zorgt daar voor. Samen hebben we thuis een Feyenoord-museum. Daar hangen al mijn Feyenoord-shirts, mét handtekeningen van de spelers. Ik vind de kleur van het nieuwe uittenue mooi. Blauw staat goed bij mijn ogen. Ik heb twee paar sokken, want volgend seizoen gaan we bij Koninklijke Merksplas SK twee keer per week trainen. Volgend seizoen heb ik ook voor het eerst een seizoenkaart. Vak OO gaan we zitten. Vandaag ben ik met de KNVB beker op de foto gegaan. Over een jaar wil ik met de schaal erop.’ Jason Bot (7), Merksplas (België)

‘Nu is het wachten tot de nieuwe trainingspakken komen’

‘Na de eerste foto’s van het nieuwe uitshirt twijfelde ik. Een kraagje van de pastoor en die donkerblauwe balk leek me ook niet mooi. Voor mijn neefje Kenji ben ik toch naar De Kuip gegaan. Hij is vandaag kampioen geworden met Vitesse Delft F2 en heeft het hele uittenue cadeau gekregen van zijn opa en oma. Kenji had op de dag dat-ie geboren werd al een Feyenoord-shirt. In het echt vind ik het nieuwe uitshirt tóch mooi, dus heb ik ‘m gekocht. Nu is het wachten tot de nieuwe trainingspakken komen.’ Michael Davidsz (23), Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoord scoort met nieuw uittenue
Sluiten