Ilja Post
Ilja Post Binnenland 8 mei 2016 / 15:00 uur

Een baan als sea ranger

Wietse van der Werf werkte jaren als vioolbouwer voordat hij besloot fulltime natuurbeschermer te worden. De typisch Rotterdamse ‘can do’-mentaliteit sluit perfect aan bij zijn innovatieve aanpak van illegale visserij.

Van der Werf is niet zo’n jongen die de hele dag deprimerende cijfers over de visstand op social media slingert. Als je mensen wilt activeren, moet je meer doen dan zielige berichtjes posten, is zijn stellige overtuiging.

Sea Ranger Service

“Dat er overbevissing is en supertrawlers zijn die in één keer honderden tonnen vis omhoog halen; dat weten de mensen inmiddels wel. En ze raken er wat door lamgeslagen. Beter vind je iets wat hen enthousiast maakt, zodat ze zelf zin krijgen om de zee te redden.”

“Neem onze Sea Ranger Service. Werkloze jongeren zijn primair niet bezig met de zee redden. Maar dat enthousiasme groeit wanneer je hen een baan in de zeebescherming in het vooruitzicht stelt. Hetzelfde gebeurt nu met de Ocean Hub. Doordat we daarin samenwerkingen aangaan met allerlei Rotterdamse partijen komt de boodschap rondom illegale visserij veel beter over.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een baan als sea ranger
Sluiten